PRZEPISY

Soczysty stek wołowy, krwisty w środku i zarazem bardzo soczysty, jest marzeniem wszystkich smakoszy. Naszym celem jest, umożliwiać nabycie odpowiednich naczyń i narzędzi do przygotowania doskonałego nowoczesnego dania.


Łosoś

Łosoś

360 g łososia
1 limonka
200 g liści szpinaku
Ziemniaki
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
Tymianek
Pomidorki koktajlowe
suroviny

Sposób przygotowania

Wlej wodę do garnka, dodaj limonkę (najpierw wyciśnij), tymianek oraz odrobinę oliwy. Ułóż łososia w szklanej misce parowaru obok liści szpinaku i ziemniaków (podgotowanych w skórkach), posól i wymieszaj szpinak, a następnie dodaj oliwę. Gdy woda zacznie wrzeć, połóż szklaną miskę na garnku i przykryj. Gotuj przez 5-7 minut, co jakiś czas mieszając szpinak. Usmaż pomidorki na oliwie - jak tylko zaczną pękać, będzie to oznaczać, że są gotowe.