PRZEPISY

Soczysty stek wołowy, krwisty w środku i zarazem bardzo soczysty, jest marzeniem wszystkich smakoszy. Naszym celem jest, umożliwiać nabycie odpowiednich naczyń i narzędzi do przygotowania doskonałego nowoczesnego dania.


Kotlety wieprzowe

Kotlety wieprzowe

200 g kotletów wieprzowych
1 kolba kukurydzy
10 g kalafiora
2 plasterki suchej szynki
1 zielona cebulka
60 g sera pleśniowego
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
suroviny

Sposób przygotowania

Griluj kotlety wieprzowe o grubości 2 cm przez 2 minuty po obu stronach. Ułóż szynkę na patelni, a na niej mięso. Na kotletach połóż pokrojony w plasterki ser pleśniowy. Wszystko włóż na 4 minuty do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Wlej wodę do garnka, dodaj limonkę (najpierw wyciśnij), tymianek oraz odrobinę oliwy. Włóż kalafior, kukurydzę i cebulkę do parowaru na 8 minut. Posól wszystko na samym końcu.