PRZEPISY

Soczysty stek wołowy, krwisty w środku i zarazem bardzo soczysty, jest marzeniem wszystkich smakoszy. Naszym celem jest, umożliwiać nabycie odpowiednich naczyń i narzędzi do przygotowania doskonałego nowoczesnego dania.


Piersi z indyka

Piersi z indyka

200 g piersi z indyka
100 g brokułów
3 szparagi
Pomidorki koktajlowe
Masło
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
Sól
suroviny

Sposób przygotowania

Wlej wodę do garnka, dodaj limonkę (najpierw wyciśnij), tymianek oraz odrobinę oliwy. Pokrój pierś w plastry o grubości ok. 2 cm i włóż je do parowaru razem z warzywami. Dodaj soli i gotuj przez ok. 6-8 minut. Szparagi podane na talerzu polej roztopionym masłem.

Tip

Zamiast wody z limonką i tymianku możesz użyć bulionu.